ŠOKEERIV VIDEO: Saue maja keldrist leiti üle 30ne piinatud kassi

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy

Kassikuninganna Katrin Gaveri valduses olnud majast leiti 32 kassi, kes olid keldrisse peidetud eesmärgiga varjata loomi politsei ja veterinaarameti kontrollide eest. 

Kassid olid pandud kinni paari ruutmeetri suurusesse keldrisse, mille põrandat katsid verised tapamaja jäätmed. Osadel kassidel olid silmad välja kistud ja vaatepilt oli lihtsalt õõvastav.

MTÜ Loomapäästegrupi juhi Heiki Valneri sõnul laekus neile eile vihje kassikolooniast Tallinna lähedal Sauel majas, kus väidetavalt ei ela keegi. «Püüdsime eile hoovist kinni viis kassi ja kui täna uuesti tulime juba koos maja omanikuga, siis märkasime et keldrisse majja on peidetud palju rohkem kasse,» ütles naaber, kelle sõnul võis majas kokku olla ligi 30 piinatud looma.

Majaomaniku selgituse kohaselt oli Katrin Gaver palunud suvekuudeks tühjalt seisvat maja enda kasutusse ja kassikoloonia pidamisest ei olnud juttu. Olukord, mida majaomanik aga täna nägi, oli šokeeriv. Maja haises ja peale loomade väljaheidete oli ka hunnikutes musti kotte, mis sisaldasid riideid, mida Gaver on inimestelt annetustena kogunud. Ka maja ümbruses oli mustadesse kottidesse pakitud rõivaesemeid.

Kassid viidi Veterinaarameti osakonna juhataja Harles Kaup korraldusel Saue valla loomade varjupaika ja loomaarsti juurde. 

Elu24 toimetusel õnnestus ühendust saada ka Katrin Gaveriga, kes sõnas, et Sauel asuv maja talle ei kuulu ning tema on seal vaid üürnik. Kasside keldris hoidmist põhjendas naine sellega, et pani nad sinna peitu. Kelle või mille eest, ei soovinud Gaver täpsustada ning lisas, et koostööst ta ei keeldu ning edasistele küsimustele vastab juba tema advokaat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles