EKRE selgitab Jakko Väli reedeõhtuseid väljaütlemisi

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Jakko Väli
Jakko Väli Foto: Erik Prozes

Eile lahvatas uudis sellest, kuidas minister Kert Kingo nõunikuna hakkab tööle paljude ametite kõrval ka Tallinna TV uuriva ajakirjanduse saadet “Skorpion” juhtinud Jakko Väli.
Kuigi EKRE erakond tema ametisse nimetamist eile veel ei kinnitanud, tegi mees ise postitusi justkui oleks ta juba kindlalt ametisse määratud.

Näiteks kirjutas mees, kui vägev tiim ta Kingoga saab olema.

Katrin Lust uuris veidi tausta ja sai teada, et Väli palkamine Kingo nõunikuks ei olnud kindlasti EKRE initsiatiiv, vaid Väli oli väidetavalt juba pikemat aega tööotsingutel ning pakkus ennast ühele või teisele ministrile nõunikuks ise.

Teadaolevalt on ta end pakkunud nõunikuks mitte ainult EKRE ministritele, vaid käis tööd otsimas ka keskerakondlase Taavi Aasa juures.

“See oli tema enda avantüür,” märkis anonüümsust palunud EKRE allikas “Kuuuurijale” ning kinnitas veelkord, et EKRE erakond Välit nõuniku kandidaadiks ise välja ei valinud ning erakonna otsust teda nõunikuna tööle võtta kindlasti eile ei tehtud.

EKRE liikme sõnul on täna erakond veendunud, et Kingo nõunik peaks olema võimekas, aga samas delikaatne ning tema tegevus peaks olema suunatud eelkõige ministrile ja erakonnale positiivse imago loomisele.

“Jakko on paraku oma avalike postitustega hetkel enda palkamise väga raskeks teinud,” ütles EKRE liige Lustile ning lisas, “Ministrite nõunike kandidaadid peavad saama kooskõlastuse ka erakonna juhtorganitelt ja seda polnud Jakko Väli kandidatuur saanud.”

“Kuuuurijale” teadaolevalt koguneb EKRE juhatus neljapäeval ja seal oleks Väli kandidatuur arutlusele tulnud, kui Kingo oleks selle esitanud.

“Jakko Väli oli küll võtnud ühendust Kert Kingoga, aga kuna konsensust tema töölevõtmisel veel ei olnud, ruttas Väli oma postitustega selles osas sündmustest ette,” märkis EKRE liige.

Jakko Väli vastas olukorrale enesekindlalt: "Allika jutt on kogu ulatuses vale. See inimene ei tea reaalsetest asjadest toimimisest mitte kui midagi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles