Eesti piirivalve saatis tagasi üle 20 Aafrika jumalaotsija (1)

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy

Tänases "Kuuuurija" saates räägime sellest, kuidas Aseri alevikus on end sisse seadnud Ukraina ja Valgevene päritolu Jumala Otsijate Liikumine. 

Kohalikud elanikud neid jumala otsijaid sinna ei taga, kuid jumala otsijaid kohalike arvamus ei huvita. Nemad ostavad kokku kümneid kortermaju, himustavad kohalikku basseini ja kultuurimaja.

Jumala otsijate soov on Aserisse rajada palverändurite keskus, mis võiks sarnaneda Jeruusalemmale või Mekale.

Kohalikud aga ei taha oma väikesesse armsasse linnakesse tundmatuid nägusid ja ammugi ei taha nad sinna mingisugust palverändurite keskust, mis tooks Aserisse tuhandeid võõraid inimesi.

"Kuuuurija" rääkis ka Jumala Otsijate Liikumise ühe juhiga, kes kinnitas meile, et nad soovivad tõesti teha Aserist maailma palverändurite pealinna.

Augustikuus toimus Aseris ka jumala otsijate konverents, mida väisas koha peal umbes 300 inimest üle maailma. Kahjuks ei saanud konverentsist osa võtta paarkümmend inimest, kes olid saabunud Tallinna Lennujaama Aafrika riikidest ja Pakistanist.

Nimelt võttis meie piirivalve nad pastori sõnul rajalt maha ja jumala otsijad nendest riikidest saadeti oma kodumaale tagasi. Vaata intervjuud, miks jumala otsijad Eestis teretulnud ei ole siit.

Pikem lugu on eetris juba täna õhtul "Kuuuurijas" kell 20.00 Kanal 2. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles