Miks unustas Eesti Rahvusringhääling Baskini ja Järveti tähtsad juubelid?

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Eino Baskin
Eino Baskin Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Täna on sünniaastapäev armastatud näitlejal ja lavastajal Eino Baskini, kes oleks saanud 90. aastaseks. 

Homme on 100. sünniaastapäev legendaarsel näitlejal Jüri Järvetil. 

Katrin Lust vaatas ERR-i saatekava ja avastas hämminguga, et maksumaksja raha eest ülalpeetav riiklik rahvuskanal pole aga eelpool mainitud kultuuritegelasi meeles pidanud nende tähtpäevadel mitte ühegi filmi, saate või telelavastusega.

"Mäletan, et küsisin ERR-ist mõni aeg tagasi Baskini saate tarvis vanu kaadreid, sest tean et ERR-i arhiiv on tulvil tema telelavastusest ja saadetest. Kummalisel kombel ei lubatud mul neid kaadreid oma saates tasuta näidata, vaid küsiti raha. Nüüd kui on Baskini ja Järveti tähtpäev ja võimalus neid näidata- seda millegipärast ei tehta, " ütles Lust, "Eriti tähelepanuväärne on minu meelest nende suurte näitlejate unustamine just seetõttu, et käes on suvi ja tegelikult mahub saateid eetrisse küllaga, kuna suvehooajal ongi eetris põhiliselt kordussaated. Ja kui mõni erakanal sooviks neid suuri mehi oma programmis meeles pidada mõne vana saatega, siis tuleb see kopsaka summa eest ERR-ilt välja lunastada."

Katrin Lust küsis ka Eino Baskini leselt, Vera Tollilt, mida ta arvab sellest, et ERR unustas tema abikaasa tänasel tähtsal sünniaastapäeval. 

"See ei ole esimene kord. Kui Eino sai 85, siis öeldi mulle ERR-ist et nemad ei saagi kõike ja kõiki mäletada," mainis Tolli.

Saatsime küsimused Baskini ja Järveti "unustamise" kohta ka ERR-i. Uudis on täiendamisel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles