Mees ütleb, et politsei peksis teda lapse silmade all vaeseomaks

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Politseil olid töised jaanid.
Politseil olid töised jaanid. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Seekord võttis “Kuuuurijaga” ühendust Tallinnast pärit Vladimir V. kes rääkis meile, kuidas politseinikud peksid teda alusetult 2. juuni õhtul pealinnas Tuvi pargis.

“Olin oma alla kahe aastase tütrega laste mänguväljakul kui järsku astusid ligi kaks politseinikku ja palusid mul lapse käru juurest eemalduda. Ma ei teinud mitte midagi valesti, olin kaine ja ütlesin, et oma lapse juurest ära ma ei lähe. Seepeale hakkasid kaks korravalvurit mind peksma ja käeraudadesse aheldama. Sain jalaga reide, rusikaga näkku ja üks politseinikest kägistas mind nii et kaotasin teadvuse,” rääkis mees Katrin Lustile, “Ma tulin meelemärkusele alles siis kui kohale oli saabunud ka teine politseipatrull, kes palus minult käerauad eemaldada ja mul kiiremas korras koju minna.”

Katrin Lust küsis Vladimirilt, kas ta tõesti ei rikkunud avalikku korda ja sai korravalvuritelt niisama “peksa”. Olgu mainitud, et mehel on üsna kirju minevik ning karistusi omajagu.

“Ma olen olnud parem kodanik. Mul on väike tütar ja naine oli ajal kui teise lapsega pargis olin- sünnitusmajas. Meie perre sündis uus laps. See, et ma olen minevikus üht teist teinud, ei tähenda, et mind võiks niisama peksta. Koduteel lasin ühel täiesti võõral isikul end ka pildistada ja käisin vigastusi fikseerimas EMO-s,” kirjeldas mees olukorda, mis viis ta lapse samuti šoki seisu. “Kaks politseinikku peksid mind väikese lapse nähes. Kas see on normaalne? Hiljem pidin šokeeritud karjuva ning traumeeritud lapsega sellisel moel veel jalgsi koju minema. Patrull, kes mu raudadest vabastas, teatas et kao siit kiirelt... ” Vladimir saatis meile endast ka fotod, mille ta lasi endast väidetavalt teha just tol saatuslikul õhtul.

“Eelmisel esmaspäeval helistas mulle politsei sisekontroll ja küsis, kas ma soovin teha politseinike vastu, kes mind lapse nähes peksid, avaldust. Loomulikult soovin ja seda ma ka tegin. Saan aru, et hetkel on asi uurimisel,” ütles mees, “Ma leian, et korravalvurite selline käitumine peab saama avaliku tähelepanu.”

Katrin Lust saatis Politsei -ja Piirivalveametile (PPA) päringu. Mis siis täpselt koha peal ikkagi juhtus? Meile vastas PPA pressiesindaja Ragne Keisk.

Tere

2. juuni õhtul kella 21 ajal sai politsei väljakutse Tallinnas Veetorni tänava mänguväljakule, kus üks seltskond ümbritsevate inimeste rahu häiris. Sündmuskohale saabunud politseinikud kontrollisid seltskonnas viibinuid, kellest üks osutas ametnikele vastupanu ning ei allunud korraldustele. Tema rahustamiseks tuli politseinikel kasutada jõudu. Peale kontrollimist lahkus rahunenud seltskond mänguväljakult.

Täna saime antud teemal PPA-lt veel ühe täiendava kirja.

Lisan täiendavalt, et üks kirjeldatud seltskonnas viibinud isik esitas politsei tegevuse kohta kaebuse. PPA sisekontrollibüroo tegeleb asjaolude kontrollimisega.

Pildid kannatanust:

Kannatanu
Kannatanu Foto: Vladislav
Kannatanu
Kannatanu Foto: Vladislav
Kannatanu
Kannatanu Foto: Vladislav
Kannatanu
Kannatanu Foto: Vladislav
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles