Urmas Reinsalu: Eesti Vabariigis võiksid olla avalikud pedofiilia kurjategijate registrid (1)

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

Täna õhtuses "Kuuuurija" saates tuleb juttu pedofiilide avalikest registritest. Täpsemalt sellest, et justiitsminister Urmas Reinsalu seisab selle eest, et Eesti Vabariigis oleksid avalikud registrid ja nimekirjad, mille kaudu oleks meil võimalik tuvastada, kas üks või teine kodanik on varasemalt karistatud pedofiilia kuritegude eest.

Sellised pedofiilide registrid on olemas näiteks USA-s. 

Minister Urmas Reinsalu sõnul on kohaldatud pedofiilidele USA-s ka lähenemiskeeld lastele. 

Kui tava elurajoonidest leiab USA-s seksuaalkurjategijaid, siis näiteks Florida ja California Disneylandide läheduses ei ole ühtegi pedofiili, kes oleks registris ja seda just lähenemiskeelu tõttu lastele. Süüdi mõistetud pedofiilidel on keelatud lastega suhtlemine ja seda järelevalvet tehakse pingsalt. 

Samas teistest piirkondadest USA-s võib leida inimesi nendes registrites. 

Katrin Lust vaatas, et register tõepoolest töötab. "Sisestasin mõne aadressi ja nägin, et seal läheduses leidub seksuaalkurjategijaid, " ütles Lust, "See annab tegelikult võimaluse oma kodu ümbrust kontrollida ja vaadata mõne kahtlase isiku puhul tema tausta. Minu meelest võiksid sellised registrid olla ka Eestis. Nii lastel kui vanematel oleks turvalisem..."

USA seksuaalkurjategijate avalikku registrit näete siit: 

https://www.nsopw.gov/en/search/

Vaata saadet, mismoodi langes 13-aastane Artur (nimi muudetud) IT-spetsialistist perverdi küüsi juba TÄNA ÕHTUL, kell 21.30, ikka Kanal 2-s. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles