Video: Kuula Facebooki grupi salvestust võimalikust naise peksmisest (2)

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Katrin Lust on saanud peaaegu iga päev kirju selle kohta, mis toimub Facebooki grupis "Eestlaste Kolmnurk". 

Enamjaolt paluvad teised grupi liikmed Lustil sekkuda, sest olukord on nende sõnul väljunud osades videotes täielikult kontrolli alt ja politsei ega Lastekaitse Liit nende sõnul ei sekku. Väidetavalt on kirju saadetud ka veebikonstaablile. 

Selle nädala kolmapäeval filmis sõber seda, kuidas teine mees ja nende ühine tuttav naine vahekorras on. Otseülekanne (laiv) lõppes sellega, et üks mees läks laivis teisele kallale ja kuigi seltskond kustutas laivi koheselt "Eestlaste kolmnurgast" ära oli see mõne hetke pärast juba, asjasse mitte puutuvate isikute poolt, riputatud YouTube kanalisse. 

"Ma üldiselt ei suuda kõikidesse nendesse videotesse tõesti sekkuda ja mida ma saan üldse teha, kui inimesed vabatahtlikult loobuvad oma väärikusest" rääkis "Kuuuurija" saatejuht. 

Täna hommikul otsustas Lust aga sekkuda. "Ühtäkki hakkasid mulle taas kümned inimesed saatma üht grupis tehtud täna hommikust laivi, kus naine on silmini täis. Olen seda naist ka varem laive tegemas näinud ja vaadanud seda õudusega, aga ma ei teadnud, et seal korteris võib olla laps..." ütles Lust. 

Videos on naine silmnähtavalt täis ja ajab purjus inimese juttu, kuid ühel hetkel kõik muutub. Kuulda on, kuidas naisterahvas hakkab röökima ja palub meesterahval teda mitte rohkem lüüa, mille peale hakkab karjuma väikelaps. 

"Kui käisin esmaspäevase pedofiile puudutava saatega Lastekaitses intervjuud tegemas oli mul sealsete töötajatega juttu ka sellest, et nad võiksid vaadata, mis seal grupis toimub. Mulle vastati, et nad on pisut grupis toimuvat jälginud, kuid ei saa sekkuda," rääkis Lust. 

"Televisiooni ja muu meedias osas võtab Lastekaitse Liit sõna, aga selles grupis on üle 65 000 liikme ja ma leian, et internetis toimuv on samasuguse osatähtsusega meedium kui kõik muu. Kui 65 000 liikmega grupis toimub otse-eetris naisepeks ja lapse röökimine võiks keegi ka peale minu sekkuda..." ütles Lust, kes on "Eestlaste kolmnurga" hommikusest laivist väga häiritud. 

"See naisterahvas joob seal päevast päeva kõigi ees Laua Viina ja olen näinud teda ka otse-eetris täiesti koomas ja pildituna...olen šokeeritud, et seal kuskil tagaplaanil on ka laps. Ma südamest loodan, et keegi reageerib selle loo peale!" lisas ta. 

Postitame 65 000 liikmega grupis tehtud lõigu videost ja helisalvestusest. 

Täna edastas MTÜ Lastekaitse Liit endapoolse kirja:

MTÜ Lastekaitse Liit juhataja Tõnu Poopuu:

MTÜ Lastekaitse Liit tegeleb igapäevaselt laste õiguste eest seismisega Eesti ühiskonnas ning annab oma panuse laste kaitsmisesse nii virtuaal- kui pärismaailmas. Sellegi poolest on meie ressursid piiratud ning kui Eesti meediamaastikul toimuvat suudab üks organisatsioon veel jälgida, siis seda, mis toimub 65 000 liikmega grupis, peavad kontrollima sealsed moderaatorid ning kõik grupi liikmed. Meil puudub võimekus jälgida otse-eetreid, mis igal ajahetkel sotsiaalmeedias toimuvad. Kui keegi vaatajatest märkab otse-eetris ohtu kellegi elule või tervisele, tuleb esmajoones helistada 112, et politseil, kiirabil või tuletõrjel oleks võimalus õigeaegselt sekkuda. Lisaks saab lapsi puudutavate videote puhul pöörduda anonüümselt 24/7 Lasteabi infotelefoni poole numbril 116 111, läbi kodulehe www.lasteabi.ee või läbi Facebooki. Illegaalsest alaealisi puudutavast pornograafilisest sisust saab ka teavitada Vihjeliini – www.vihjeliin.ee.

Kui mõne lapse, või ükskõik millise inimese, tervis või heaolu on ohus, tuleks kindlasti kõige pealt kasutada teavitamiseks neid kanaleid, mitte pöörduda esmajärjekorras ajakirjanduse poole, sest ka ajakirjanikel, isegi parima tahtmise juures, ei ole sellist võimekust kiirelt sekkuda. Me täname kõiki kodanikke, kes märkavad ohuolukordi ning annavad neist kiirelt teada õigetele instantsidele

Parimat ja ette tänades

Mart Valner

MTÜ Lastekaitse Liit

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles